page headline img

Vedaroma

Eterična olja se že tisoče let uporabljajo v verske, medicinske in kozmetične namene, tako v starodavni indijski kulturi – kot odkrito v vedski literaturi, kot tudi v starodavni Kitajski, Egiptu, Babilonu ter grški in rimski civilizaciji do srednjega veka. Ponovno je njihova uporaba oživela v 20. stoletju z odkritji francoskega kemika Gattefosseja in francoskega zdravnika Valneta, očetov moderne aromaterapije.

Zgodovinski zapisi nam dajejo podrobne opise načina uporabe aromatičnih rastlin za fumigacijo, tablete, praške, mazila in infuzijska olja ter zanimive recepte za njihovo uporabo kot zdravilo za mnoge bolezni.

Danes 'aromaterapijo' definiramo kot 'veščo in nadzorovano uporabo čistih, terapevtskih eteričnih olj – hlapljive snovi aromatičnih rastlin – za izboljšanje celostnega psihološkega in telesnega zdravja in dobrega počutja.

 

"Eterična olja - uživajte v teh najdragocenejših darilih narave, aromatičnih rastlinah in čudovito dišečih cvetlicah; to je življenje rastlin in energija sončne svetlobe, zajeta v majhnih stekleničkah..."

 

Roswitha Geelvink, dipl. psih.


Več o eteričniih oljih>