page headline img

Svetovna veljava

Slika MA kakovost Slika MA kakovost  3

Mahariši ajurveda je uradno priznana tudi s strani "All India Ayurvedic Congress", ki je uradna in najvišja avtoriteta ajurvede v Indiji. Ta organizacija združuje preko 300.000 članov - ajurvedskih zdravnikov in strokovnjakov iz cele Indije. Uradno stališče predsednika te organizacije je, da Mahariši ajurveda predstavlja avtentično in klasično obliko ajurvede, in da izvaja tradicijo ajurvede v vsej njeni celostnosti, na način, ki ga je sicer danes v Indiji težko najti: »(...) Mahariši ajurveda vključuje širok razpon terapij, ki jih priporočajo starodavna besedila, kar ni običajno v ajurvedi, kot jo mnogi izvajajo danes. Mahariši ajurveda vključuje visoke standarde nadzora kakovosti z uporabo modernih tehnologij. Hkrati pa je bila njena učinkovitost dokazana z obsežnimi znanstvenimi raziskavami v ZDA in Indiji.«

Mahariši ajurvedo izvajajo številni zdravniki po vsem svetu, na primer v ZDA, Švici, državah Evropske unije, Južni Ameriki, Indiji, na Japonskem in v Avstraliji.

Za številne izdelke Mahariši ajurvede, ki jih po svetu predpisujejo zdravniki (v Švici na primer na recept), je mogoče uveljavljati povračilo iz naslova zdravstvenega zavarovanja.

Po svetu je veliko klinik Mahariši ajurvede, ki izvajajo zelo izpopolnjene programe zdravljenja ali preventive pred kroničnimi boleznimi. Nam najbližje klinike so:

Mahariši ajurveda je na zahodu sicer prisotna že 30 let.

Celotno pismo predsednika Vseindijskega ajurvedskega kongresa:

»V veliko veselje mi je potrditi, da Mahariši ajurveda predstavlja tradicijo ajurvede na najvišji ravni učinkovitosti in celovitosti, kakor izhaja iz klasičnih besedil te znanosti. Osebno sem imel priložnost raziskati ogromen prispevek Mahariši Maheš Jogija z oživljanjem tega starodavnega sistema zdravstvene oskrbe.

Mahariši ajurveda daje na voljo načela in prakso na celosten, sistematičen in avtentičen način, kar se v zadnjem času zelo redko zgodi v Indiji. Tako Mahariši ajurveda na primer vključuje Jogo (Transcendentalno meditacijo in asane), Džotiš, Gandharva vedo in druge veje vedskega znanja, ki jih starodavna vedska besedila predstavljajo kot vitalne za zdravljenje in preventivo. Mahariši ajurveda vključuje poln obseg terapij, ki jih priporočajo vedska besedila, kar ni splošen pojav v ajurvedskih praksah današnje Indije. Vključuje visoke standarde kontrole kakovosti in moderne tehnologije, poleg tega pa je bila učinkovitost potrjena v zelo obsežnih študijah izvedenih v ZDA, Evropi in v Indiji.

Vsakomur, ki si želi študirati ajurvedo, močno priporočam študij Mahariši ajurvede, ki ponuja poln obseg te starodavne modrosti, predstavljene na način, kot so jo spoznali in učili starodavni vedski modreci - rišiji.

Shiv Karan Sharma Chhangani, Predsednik VSEINDIJSKEGA AJURVEDSKEGA KONGRESA (ALL INDIA AYURVEDIC CONGRESS)

*Vseindijski ajurvedski kongres je največja uradna ajurvedska organizacija v Indiji z več kot 300.000 ajurvedskimi strokovnjaki, člani tega kongresa.