page headline img

Vedska glasba

Gandharva veda glasba

Gandharva veda glasbeniki


S poslušanjem Mahariši Gandharva Vede se v telesu aktivira njegova moč samozdravljenja, nevtralizira se napetost in ustvari pomirjujoče in blagodejno vzdušje. Ajurvedski sistem zdravljenja je uporabljal Gandarva Vedo že tisoče let pri zdravljenju bolezenskih stanj.
V skladu s tradicijo ta večna glasba narave uskladi telo, um in okolico v harmonijo z naravnimi ritmi narave. Poslušajte Maharishi Gandarva Veda glasbo ter tako okrepite svojo notranjo ravnovesje; poslušajte pa jo tudi takrat, kadar si želite uživati v tem zelo posebnem glasbenem izkustvu.

Navodila za poslušanje
Rage - kot se imenujejo posamezni deli Gandharva Vede - poslušamo ob točno predpisanem času, glede na zvoke in nihanja, ki prevladujejo v naravi v času igranja ali poslušanja. Mahariši Gandharva Veda na ta način ustvari blagodejno in harmonično vzdušje v okolju in poslušalcu. Nekaj rag pa je takšnih, da jih lahko poslušamo preko celega dneva. Poleg tega vsaka raga pomaga razvijati posebno kvaliteto v zavesti poslušalca, kot denimo sočutje ali predanost.
Da bi dosegli kar najboljše učinke Mahariši Gandharva Vede priporočamo, da jo poslušate sede ali leže z zaprtimi očmi (če vam je tako udobno).
Lahko pa jo predvajate 24 ur na dan, ne da bi jo poslušali. Ustvarila vam bo poživljajočo atmosfero doma ali na delovnem mestu.

Znanstvene raziskave
Razne znanstvene raziskave kažejo, da zvoki in melodije Mahariši Gandharva Vede spodbujajo zdravilne impulze, ki pomagajo uravnovesiti biološke ritme in cikle v organizmu ter izboljšajo fiziološke procese. V primerjavi z drugimi zvrstmi glasbe ima Mahariši Gandharva Veda v veliki meri predvsem zdravilni učinek.