page headline img

Certificirana kakovost

Renomirano certificiranje v Indiji in nadzor kakovosti v Evropi

Proizvodne zmogljivosti "Maharishi Ayurveda Products India" (MAP Indija) so najsodobnejše opremljene. Tako ima podjetje ima certifikat po standardu ISO 9001:2008 - in ISO 22000:2005, HACCP, WHO-GMP, in BDIH certifikate. "MAP India" je eno od redkih podjetij v Indiji, ki je integriralo vse te sisteme nadzora kakovosti v svoj proizvodni proces, tako da zagotavljajo brezhibno kakovost.

Mahariši ajurveda izdelki se ponašajo s številnimi cerifikati kakovosti

Raziskave MAP Indije in razvojni center v Indiji je uradno priznan in potrjen s strani indijskega ministrstva za znanost in tehnologijo. Kadar so izdelki uvoženi v Evropo, je narejena še serija testiranja ostankov, v neodvisnih laboratorijih. Ti testi preverjajo vsebnost pesticidov, herbicidov, insekticidov, fungicidov, mikrobiologije (bakterije, kvasovke, plesni, salmonelo) in težkih kovin (svinec, kadmij, živo srebro, arzen) in se izvajajo v skladu z najbolj sodobnimi evropskimi standardi.

 

Projekt " Partnerstvo Zlati trikotnik "  

Projekt indijskega ministrstva za zdravje " Partnerstvo Zlati trikotnik "  je pobuda, zasnovana za širitev in širše priznanje ajurvede v svetu. Uspeh tega projekta temelji na sodelovanju treh ključnih organizacij v indijski vladi:

Oddelek ajurvede, Unani in oddelek Sidha &Homeopatija skupaj poimenovani AYUSH, pod vodstvom indijskega ministrstva za zdravje, dajejo na voljo tradicionalna znanja Indije, ki so se ohranila znotraj ajurvede za preventivno zdravstveno varstvo.

Indijski svet za medicinske raziskave (ICMR) ima svetovalno funkcijo in nudi podporo s področja sodobnih znanj.

Svet za znanstveno in industrijsko raziskovanje (CSIR) je pristojen za zadeve, ki vključujejo znanstvene raziskave, analizo posameznih zelišč in uporabo posebnih zeliščnih mešanic.
Izmed ogromnega števila proizvajalcev izdelkov ajurvede v Indiji (več tisoč) so za ta projekt najprej izbrali 6 proizvajalcev. Le te je potem pregledal odbor strokovnjakov. Po temeljiti preučitvi teh šestih proizvajalcev ajurvedskih izdelkov se je odbor strokovnjakov odločil da v projekt vključi samo Mahariši ajurveda izdelke oz. podjetje MAP Indija. Takšno odločitev so sprejeli  zaradi zgledne delovne prakse proizvodnje in ker "proizvodne enote in laboratoriji tega proizvajalca  izpolnjujejo standarde za proizvodnjo, razvrščanje in vrednotenje zeliščnih in mineralni pripravkov in Bhasm. "