page headline img

Aroma olja

aroma olja

Aroma olja

Vsi vemo, kako hitro lahko vonjave prikličejo spomine ali ustvarijo razpoloženje. Vonj lahko v trenutku prikliče občutek veselja ali žalosti, saj je čutilo voha kot edino čutilo neposredno povezano z limbičnim sistemom možganov, ki je odgovoren za čustva.

Ajurveda že tisočletja uporablja dišave za ustvarjanje ravnovesja duha in telesa. Še posebej so zanimive starodavne formule za mešanice arom, ki imajo močan sinergijski učinek. Celota je namreč vedno več kot pa le vsota posameznih delov. Zato pravilna kombinacija aroma olj ne ustvari samo določenega učinka, temveč tudi uravnoteži telo in duha.

Ajurveda tako predpisuje različne mešanice arom, ki so znane po svojih čudovitih in izjemno usklajenih vonjavah. Aroma olja Mahariši ajurvede so sestavljena iz 100% naravnih esencialnih olj najvišje kakovosti. Če jih damo v aroma lučko, ustvarjajo čudovito vzdušje v prostoru, lahko pa jih uporabljamo tudi kot dišavo v avtomobilu.

Aroma olja lahko uporabite tudi kot dodatek kopeli, ali jih nanesete na zunanjo stran roke ter jih občasno vonjate. Lahko jih dodajate tudi masažnim oljem, posebej učinkovita pa je uporaba aroma olj na posameznih točkah telesa, na primer na marma točkah.